401

Arto Salminen

52 vuotta, Raunistula

Ammatti: työsuojeluvaltuutettu, kiinteistönhoitaja
Ammattiliitto: JHL

Jo ennen kuin The Animals lauloi Nousevan auringon talosta, Raunistulassa oli sellainen ihan omasta takaa. Siellä oli myös paljon mukulia, joiden joukossa minäkin vartuin. Alueesta ja iästäni voi helposti päätellä, että olin työläisperheen lapsi.

Noista ajoista on nyt monta vuotta. Olen nykyään Raunistulaan juurilleni palannut 52-vuotias paluumuuttaja. Vaikutan paikallisesti Raunistulan Sosiaalidemokraattien paikallisosastossa sen puheenjohtajana.

Kapean leipäni ansaitsen Arkean työsuojeluvaltuutettuna/kiinteistönhoitajana. Meitä arkealaisia on pian koko Varsinais-Suomen alueella. Tässä työssä joudun hoitamaan ihmisten työasioita, joten työhyvinvointi on minulle hyvin tuttua.Työni lisäksi minulla on luottamustoimia, jotka hyvin tukevat vaaliteemaani.

Ehdin vaikuttamaan Demareissa hyvin, kun poikani kasvoivat aikuisiksi ja minua ei enää tarvita painimolskin äärellä heitä paikkailemassa. Tosin ukkina saatan taas joutua samoihin hommiin.

Pyrin ajamaan mm seuraavia tärkeitä asioita, jos minut valitaan Turun kaupunginvaltuustoon.

Jokaiselle kuntalaiselle on taattava hyvät terveyspalvelut iästä, yhteiskunnallisesta asemasta tai alueesta riippumatta, olkoon tuleva sote-ratkaisu mitä hyvänsä. On pidettävä huoli siitä, että kaupunki pystyy tarjoamaan vaihtoehdon kaupunkilaisten terveysasioissa.

Turun kaupunki on tehnyt lasten kannalta hyvän päätöksen. Kaupunki sallii kaikille lapsille päiväkotihoidon. Olen tällaisten järkevien päätösten kannalla. Mennään lapsen etu edellä.

Koulutusjärjestelmätkin ovat muutosten kourissa. Lähtökohdan on oltava se, että kaikki oppilaat voivat opiskella omasta tai vanhempien varallisuudesta riippumatta niin pitkälle kuin omat siivet kantavat.

Itse työskentelen työhyvinvoinnin parissa. Tässä työssä näkee selvästi työhyvinvoinnin vaikutuksen työpaikkaan ja työyhteisöön. Varmaan jokainen haluaa työskennellä mukavassa työilmapiirissä. Sen eteen minäkin teen töitä. Jos työntekijät viihtyvät työpaikallaan on se myös työnantajan etu. Syntyy tavallaan tuottavuusloikka, joka hyödyttää sekä työntekijöitä että työnantajaa. Näin työpaikat säilyvät.