393

Eija Raunio

52 vuotta, Paattinen

Ammatti: yrittäjä

Positiivisuuden kautta

Olen Eija Raunio, 52-vuotias yrittäjä Paattisilta. Olen kolmen aikuisen, kahden tytön ja yhden pojan äiti, sekä ihanan tyttärenpoikani mummi.

Yritykseni toimialaan kuuluvat yritysten tuote-esittelyt. Rakastan työtäni, koska saan olla suorassa kontaktissa muiden ihmisten kanssa. Se on elämäni rikkaus.

Totuushan on, että vain yhdessä toimien pärjäämme. Se pätee erityisen hyvin politiikassa, sehän on yhteisten asioiden hoitoa ja yhteisten arvojen puolesta toimimista.

Liikkuminen on minulle elinehto ja siinä suurena apuna on tyttären meille sijoittama Jimi koira. Hän toimii loistavana seurana pitkillä lenkeillä. Harrastankin mieluummin liikuntaa, jonka pariin pääsee ilman autoa. Hiihtoa läheisellä pellolla, pitkiä kävelyjä Paattisten puhtaassa luonnossa  sekä kuntosaliharjoittelua läheisellä kuntosalilla. Rullaluistelu on ihanaa, kun kevyen liikenteen väylistä pidetään huolta ja sitä voi harrastaa turvallisesti.

Onkin todella tärkeää, että kaupunkimme tukee nimenomaan lähiliikuntaa, koska kaikille ei ole mahdollista lähteä autolla harrastamaan. Liikunta on loistava tapa viettää vapaa-aikaa ja kun se on helppoa kotikulmilla, niin kaikki voivat siitä nauttia.

Toimin vapaaehtoisena Oma Koutsi hankkeessa, tukihenkilönä sellaista kaipaaville nuorille, sekä verenluovuttajana.  Pieni teko, jolla voi auttaa monia.

Lasten ja nuorten hyvästä tulevaisuudesta on huolehdittava, siihen tarvitaan riittävää tukea koulussa, sekä hyviä turvaverkostoja, jos kaikki ei menekään aina ihan maaliin.

12 vuotta ammattiopetuslautakunnassa ja koulun johtokunnan puheenjohtajana toimiminen antoi hyvän perspektiivin lasten ja nuorten maailmaan ja näytti selkeästi, miten paljon pahaa koulutuksesta leikkaaminen voi saada aikaan. Ryhmäkoot on pidettävä sellaisina, että kaikilla on mahdollisuus saada koulu kunnialla suoritettua. Lähiopetustunteja on oltava riittävästi, ettei kukaan putoa kelkasta.

Kuntavaaliehdokkaana sydäntäni lähellä ovat hyvät elinolot lapsillemme ja nuorillemme, sekä tämän kuitenkin vielä erittäin hyvän kotimaamme hyvinvoinnin mahdollistaneelle, vanhemmalle sukupolvelle.

Yhdessä toimien me onnistumme.