326

Hans Ekroth

61 vuotta, Martti

Kotisivu

Ammatti: tekninen isännöitsijä
Ammattiliitto: Tekniikan ja Erityisalojen Ammattilaiset KTL ry

Olen Hans Ekroth Turun Martinmäestä. Ikäni on 61 vuotta ja olen ammatiltani tekninen isännöitsijä. Asumme vaimoni kanssa nykyään kahden ja koska aikuinen tyttäremme on jo omillaan. Aiemmin, tein monipuolisen uran tietotekniikan parissa Turun kaupungin puhelinlaitoksella 22 vuoden ajan. Sivutoimena olin Turun Raviradalla Metsämäessä totomyynnin kassapäätehuollon tiiminvetäjänä 28 vuoden ajan. Kokemusta ja näkemystä on siis jo vuosikymmenien ajalta.

Olen ollut pitkään Turun suurimman sosialidemokraattisen perusyhdistyksen, Turun Demarikillan puheenjohtaja. Samoin olen Turun sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön hallituksen jäsen.

Luottamustehtävissä, olen nyt toista nelivuotiskautta Turun kaupunkisuunnittelu ja ympäristölautakunnassa. Sitä ennen, olin kaksi nelivuotiskautta joukkoliikennelautakunnan jäsen. Olen myös hoivapalveluja tuottavan Myllykoti Oy:n hallituksen jäsen.

Asiat, jotka minulle ovat tärkeitä, ovat tasa-arvoisuus ja oikeudenmukaisuus. Asetun mieluiten heikommassa asemassa olevien ihmisten puolelle. Jokaisella ihmisellä tulee olla mahdollisuus tulla kuulluksi ja kaikkien mielipiteillä pitää olla arvoa. Turun kaupunkia tulee kehittää yhdessä, elinvoimaiseksi ja viihtyisäksi paikaksi tehdä töitä, asua ja opiskella. Turkuun tulee saada lisää hyviä työpaikkoja ja pidettävä huolta täällä jo olevien yritysten edellytyksistä toimia ja työllistää ihmisiä. Erittäin tärkeää on koulutus, sillä ainoa tapa jolla tulevaisuudessa menestymme, on hyvin koulutetun väen työpaikkojen ja innovaatioiden luominen. Turku on tunnetusti yliopistokaupunki ja täältä löytyy osaamista hyvin monipuolisesti.

Sote ratkaisun myötä merkittävä osa tehtävistä siirtyy kunnilta maakuntien järjestettäväksi mutta on erityisen tärkeää, että huolehditaan kaikkien turkulaisten palvelujen toimivuudesta ja saatavuudesta. Etenkin ikääntyvien ihmisten ja sairaiden palvelut kaipaavat kohentamista.

Aiemmin olen ollut tunnettu koripallon parissa liikkuvien ihmisten parissa. Nyt kesämökillä touhuilu on vapaa aikojen tärkeintä virkistystä.