367

Ilari Luojola

71 vuotta, Lauste

Ammatti: putkimies
Ammattiliitto: JHL

Olen 71-vuotias mies, syntynyt Raunistulassa ja asunut koko ikäni Turussa. Olen tehnyt pitkän työuran putkimiehenä Turun kaupungin palveluksessa.

Yrittäjäksi ryhtyminen oli luonnollinen jatkumo pitkälle uralle, koska terveyttä ja intoa riittää, kun vielä samalla sain tarjottua työpaikan pitkäaikaistyöttömälle, oli yrittäjäksi ryhtyminen kaikkiaan onnistunut päätös.

Kiinnostuksen kohteitani ovat politiikka ja matkailu. Kunnallispolitiikassa olen ollut mukana 70-luvulta asti. Turun- ja Kaarinan seurakuntayhtymän tehtävissä toimiminen ja erityisesti yhteisvastuu renkaanvaihto-operaation organisointi on ollut mielekästä ja palkitsevaa. Kotiäänestyksessä olen ollut mukana aina ensimmäisestä kotiäänestyksestä lähtien. Tällä kaudella olen vaikuttanut ympäristö- ja kaavoituslautakunnassa.

Vaaliteemoja miettiessäni, ajatuksiin nousee montakin tärkeää asiaa. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat: Vanhusten hyvinvointi sekä terveyspalvelut.

Vanhusten hoitoa olen tietysti seurannut läheltä oman äitini asioiden hoidossa, mutta myös valtakunnallisella tasolla, eivätkä nuo uutisoinnit välttämättä luo sellaista turvallisuudentunnetta ja arvokuutta mikä jokaiselle vanhukselle kuuluisi.

Terveydenhoito askarruttaa varmasti monia, esim. mitä SOTE tuo tullessaan, tarvitseeko olla vakuutus saadakseen hoitoa ym.