385

Iris Pitkäaho

34 vuotta, Jäkärlä

Ammatti: päätoiminen luottamusmies, lähihoitaja
Ammattiliitto: JHL

puh. 0451678982iris.pitkaaho@turku.fi

Turku tarvitsee erityisen hyvän valtuutetun

Olen kolmen kouluikäisen pojan äiti, yksinhuoltaja ja asumme rivitalo-asunnossa Jäkärlässä.

Teen työtä päätoimisena luottamusmiehenä Turun Kaupungilla. Vastuunani on hyvinvointitoimialan vanhus- ja vammaispalvelut.
Työurani on ollut vaihteleva, olen tehnyt töitä niin metallialalla, laboranttina, asiakaspalvelutyössä, suu- ja hammashoitajana sekä viimeisimpänä lähihoitajana vanhuspalveluissa. Olen siis kartuttanut laajaa osaamista eri aloilta, mikä on ollut mielenkiintoista. Työhyvinvointi ja -jaksaminen kiinnostaa minua, ja koenkin, että Turun Kaupungin tulee olla näissäkin asioissa esimerkillinen työnantaja. Avoimuus niin politiikassa kuin henkilöstön johtamisessa on minulle tärkeää. Kuntalaisten sekä henkilöstön kuunteleminen ja mukaan ottaminen päätöksiin ja muutoksiin on tärkeää.

Lasteni kautta olen tutustunut erityisten oppijoiden tarpeisiin ja heille suunnattuihin palveluihin. Minulle on tärkeää, että erityiset oppijat tunnistetaan mahdollisimman ajoissa sekä tarjotaan oikeanlaista ja oikea-aikaista tukea näille lapsille. Näin voimme turvata heille mahdollisuudet pysyä mukana koulun ja elämän tuomissa haasteissa. Syrjäytymisen ehkäisy ja kuntalaisten hyvinvointi on minulle muutenkin tärkeää, siksi koen tärkeäksi panostaa ennaltaehkäiseviin palveluihin.

Ammattiyhdistysliike on aikaa vievin harrastukseni. Kuulun Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliittoon, JHL:n, missä toimin aktiivisesti. Olen myös SAK:n Turun Seudun paikallisjärjestön puheenjohtaja jo neljättä vuotta sekä juuri valittu SAK Varsinais-Suomen alueen varapuheenjohtaja. Poikieni kanssa me nautimme yhdessä elokuvista sekä pidämme ulkona liikkumisesta, erityisesti kesän ja lämpimien ilmojen aikana. Kaiken kiireen keskellä on myös ihana rauhoittua iltaisin lukemaan nuorimmalle iltasatua, silloin kaikki kiire ja touhu unohtuu aina hetkeksi.