340

Juha Helminen

54 vuotta, Nummenmäki

Ammatti: VTM

TURKU - OSAAVIEN JA SUVAITSEVIEN IHMISTEN SUURI KAUPUNKI

MINNE TURKU?

Turku nostaa vahvuuksillaan koko lounaisen Suomen maan nopeimmin kasvavaksi talousalueeksi. Väkiluku kasvaa muuttoliikkeen, maahanmuuton ja syntyvyyden myötä. Turku on turvallinen paikka perustaa perhe, joten ikärakenne ja huoltosuhde kehittyvät tasapainoisesti.

Koulutusosaamista hyödyntäen Turusta kehkeytyy kulttuurien sulatto, joka luo yrityksille ja oppilaitoksille kilpailuedun maailman parhaiden osaajien ja lahjakkuuksien houkuttelemisessa. Kulttuurisesti vahva Turku on myös kiinnostava matkailukohde ja matkailuelinkeinosta kehittyy alueelle yhä merkittävämpi työllistäjä.

Elinkeinopolitiikassa tiedepuisto ja hautomotoiminta ovat strategisessa roolissa. Turku houkuttelee pitkäjänteisyydellään sijoittajia ja yritysten investointeja. Ainutlaatuisten luontoarvojen Turku profiloituu kestävän kiertotalouden huippuosaajana.

Tulevaisuuden turkulaiset tunnetaan siitä, että he pohtivat huippusuorituksen jälkeen miten suoritusta voi seuraavalla kerralla parantaa. ”Kai tän vois viäki viksummin tehrä..”

EHDOKAS

Olen reilu viisikymppinen perheenisä Pakalta. Asiantuntijatehtävissä yksityisellä sektorilla. Kuopiosta lähtöisin mutta Turkuun naitu ja täällä yliopistotutkinnon suorittanut. Lapsista vanhin jo opiskelee, kaksi muuta lukiossa. Kotona minua tottelee vain Vinski-corgi, mutta ei aina sekään. Koetan pärjätä neuvottelemalla. 

Vuoden 2015 eduskuntavaalien alla näytti että Suomi oli menossa aivan hullulle tolalle. Pahin toteutui, joten nyt meidän on koetettava muuttaa kurssia. Suomi on hukkaamassa valttinsa, aloitetaan pelastaminen Turusta!