412

Juhana Turpeinen

43 vuotta, Kakola

Olen Juhana Turpeinen, 43 vuotias kauppatieteen ylioppilas. Olen asunut Turussa suurimman osan elämääni, muutaman vuoden Espoon ja Ruotsin visiittejä lukuun ottamatta. Nyt asun Kakolan alueella ja aiemmin olen asunut Ydinkeskustassa, Halisissa, Lausteella ja Ylioppilaskylässä, joten kaupunki on tuttu.

Vaaleissa olen ehdolla ensimmäistä kertaa ja puolueeseen olen liittynyt edellisten kuntavaalien alla, vaikka ahkerasti yhteiskunnallisia asioita ole seurannut lapsesta saakka. Toimin Turun Sosialidemokraattisen Kunnallisjärjestön hallituksessa ja oman lähiyhdistykseni hallituksessa. Aiemmat luottamustehtäväni ovat partioharrastuksen piiristä, jossa olen ollut mukana 8-vuotiaasta ensin Turun Merenkävijöissä ja sitten teini-ikäisestä eteenpäin Lausteella Meripartiolippukunta Lätynkääntäjissä. Lätynkääntäjissä toimin edelleen pääasiassa lippukunnan koulutusveneen kipparina ja lisäksi toimin Partiopurjehtijat pursiseuran puheenjohtajana kymmenettä vuotta. Harrastuksiani partion ja politiikan lisäksi ovat kuntosalilla käynti ja kävely kauniissa jokirannassamme.

Itselleni tärkeitä asioita ovat tietysti nuorisoasiat, joissa olen ollut aktiivisesti mukana.  Töiden ja harrastusten kautta ole tottunut ja kiinnostunut vahtimaan rahoja, joka toki kiinnostaa Turun kaupunginkin osalta. Ensisijaista on kuitenkin aina se mitä niillä saadaan aikaiseksi. Raha on vain mittari, joka ohjaa tavoitteiden saavuttamista, ei itseisarvo. Itselleni on tärkeää sosialidemokraattinen näkemys, jossa merkityksellistä on hyvät palvelu ja niiden hyvä hinta-laatusuhde. Säästäminen, jossa näennäiset säästöt huonojen palveluiden kautta on mielestäni huonoa rahankäyttöä.

Toinen kiinnostuksen kohde on kaupunkikehitys. Varsinkin keskustan kehitys on ollut toriparkkitaistelun vanki ja sen saaminen viihtyisäksi ja edustavaksi on seuraavan vaalikauden merkittäviä tehtäviä. Uuden rakentamisen ja palveluverkoston täydentämisen tulee myös sujua joutuisasti, jottei kaupungin kasvu johda asuntopulaan tai palveluiden heikkenemiseen.

Kolmantena tärkeää on koulutus, josta on soten siirtymisen jälkeen tulossa kaupungin merkittävin tehtävä. Koulutuksen pitää toimia Turussa hyvin ja oppilaiden voitava opiskella terveissä kouluissa, jotta alueen menestyville yrityksille saadaan osaavaa työvoimaa ja lastemme tulevaisuus turvattua.