359

Katja Lehmussaari

49 vuotta, keskusta

Ammatti: toiminnanjohtaja

Olen kesällä 50 vuotta täyttävä turkulainen kulttuurialan ammattilainen, äiti, vaimo ja kolmen kissan emäntä. Vapaa-aikani kuluu taide- ja kulttuuririennoissa, erityisen lähellä sydäntäni ovat kuvataiteet ja näyttämötaide. Olen myös ”vanhoilla päivilläni” hurahtanut sukututkimukseen ja puutarhanhoitoon.

Luottamushenkilönä haluan olla erityisesti mukana kehittämässä Turkua, jossa on tulevaisuuteen katsova tasa-arvoinen, suvaitsevainen ja kannustava ilmapiiri, erinomaiset koulutusmahdollisuudet, monipuolinen kulttuuritarjonta sekä elävä kaupunkimiljöö. Mahdollisuus näihin on suotava kaikille iästä, kansallisuudesta, asuinpaikasta, varallisuudesta ja elämäntilanteesta riippumatta. Erityistä huolta kannan lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja tulevaisuudesta.

Minulla on monipolvinen ja laaja-alainen koulutustausta: olen kasvatustieteen ylioppilas, yo-merkonomi, ja olen opiskellut kulttuurituottamista ja taideorganisaation johtamista muun muassa Teatterikorkeakoulun ja Sibelius-Akatemian täydennyskoulutuskeskuksissa.

Olen ollut kaksi kautta kulttuurilautakunnan varajäsen ja aiemmin myös satamalautakunnassa varajäsenenä. Olen myös Suomen Teatterit ry:n tanssitoimikunnan puheenjohtaja, Pro Manillasäätiön valtuuskunnan jäsen sekä Aurinkobaletin Kannatusyhdistys ry:n hallituksen jäsen.