339

Kristiina Hellstén

63 vuotta, Runosmäki

Olen 63-vuotias pitkän linjan sosialidemokraatti Runosmäestä. Vartuin aikuiseksi Littoisten verkatehtaan kupeella, jossa kasvoin työläisperheen tyttärenä työväenaatteeseen.

Perheemme vähävaraisuudesta huolimatta pääsin oppikouluun, joka mahdollisti sittemmin niin lääkintävoimistelijan, terveydenhuollon opettajan, ylihoitajan kuin maisterin tutkinnotkin. Opiskeluinto ei ole laantunut. Vuonna 2014 tein väitöskirjan vanhustenhuollon työntekijöiden työn kuormittavuudesta ja siitä tuo filosofian tohtorin arvo.

Minulla on monipuolinen työkokemus sosiaali- ja terveydenhuollon alalta. Pisimpään olen toiminut kouluttajana ja erilaisissa kehittämistehtävissä, myös yrittäjänä. Vuonna 2005 tulin Turun kaupungin vanhustenhuollon johtotehtäviin. Ja nyt, juuri alkaneessa projektipäällikön tehtävässäni, tuen Turun kaupungin hyvinvointitoimialan johtoa ja työntekijöitä soteen ja muihin muutoksiin valmistautumisessa.

12 vuotta valtuutettuna Kaarinassa, lukuisat luottamustoimet Turussa ja eri järjestöissä ovat opettaneet miten asioihin vaikutetaan. Hyvä perehtyminen, taustojen selvittäminen ja kokonaisnäkemys auttavat ratkomaan esiin tulevia ongelmia, sillä kuntapoliitikon on pystyttävä ottamaan kantaa monenlaisiin asioihin.

Minulla on vielä virtaa ja pontta vaikuttaa Turun kuntapolitiikkaan. – Runosmäen asukkaiden asiat ovat lähellä sydäntäni, mutta mummona kannan huolta myös turkulaisten lapsiperheiden ja ikäihmisten palveluista.