416

Matti Vikström

58 vuotta, keskusta

Ammatti: postimies
Ammattiliitto: PAU

Olen 58-vuotias postimies. Naimisissa maailman parhaan vaimon Päivin kanssa. Yksi poika Jere, joka on perinyt järkensä isältään, koska vaimolla se on kuulemma vielä tallella.

Politiikkaan olen tullut mukaan jo 1970-luvulla. Olen ollut ehdokkaana useamman kerran. Ääniä on tullut sen verran, että niillä luottamusmiespaikkoja on saanut. Toimin aikanaan 20 vuotta kehitysvammatyön parissa Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin hallituksessa, urani mielenkiintoisin ja haastavin luottamustehtävä. Käräjäoikeuden lautamiehenä olen toiminut lähes 20 vuotta, herastuomarin tittelistä haaveilen. Olen vaaleissa hienon äänimäärän saaneena Turun Osuuskaupan edustajiston jäsen. Eri vaaleissa olen toiminut vaalilautakunnan puheenjohtajana muutaman kerran. Toimin puolueyhdistykseni puheenjohtajana. Lyhyempiä pestejä on ollut myös mm. TEKUn johtokunta, Turun kaupungin tarkastuslautakunnan varajäsenyys ym.jne.

Päätyöni olen tehnyt yli 40 vuoden ajan Postissa eri tehtävissä. Valitettavasti Posti ei ole enää entisensä. Merkittävin tehtävä pääluottamusmiehenä parikymmentä vuotta. Jäisin jo eläkkeelle Postista, mutta valitettavasti tuo eläkeikä vain karkaa kauemmaksi.

Nuorempana olin kova urheilemaan. Jalkapalloa olen pelannut Turun Pyrkivässä ja koripalloa Turun Riennossa sekä Pyrkivässä. Pyrkivän koripallojaoston puheenjohtajana toimin useita vuosia, kuten myös seuran johtokunnassa. Jalkapalloerotuomarina olen toiminut jo vuodesta 1984 josta Veikkausliigan avustavana erotuomarina kymmenen vuoden ajan. Nykyään lähinnä opastan aloittelevia erotuomareita ja toimin Turun erotuomarikerhon talkoomiehenä mm. Ruisrockissa.

Harrastuksina matkustelu, musiikki, ystävät ja talkootyön tekeminen yhteiseksi hyväksi.

Vaalien pääteemana en lupaa mitään. Vain toimia pienen ihmisen parhaaksi, kuten aina.