350

Mauri Kivilaakso

65 vuotta, Itäharju

Ammatti: toimitusjohtaja

HAKEMUS TURUN KAUPUNGINVALTUUSTOON

Pyydän tulla huomioon otetuksi, kun valitset ehdokastasi Turun kaupunginvaltuustoon. Vapaudun työelämästä pitkän työuran päätteeksi ensi Vappuna. Tunnen, että minulla on intoa ja voimia toimia vielä muutamia vuosia turkulaisten palveluksessa kaupunginvaltuustossa tai muissa luottamustehtävissä.

Ihmisten arki ja erityisesti asumiseen liittyvät asiat ovat tulleen minulle työni kautta tutuiksi. Olen työskennellyt vetäjänä neljässä turkulaisessa isännöinti- ja kiinteistöpalveluyrityksessä yhteensä noin 35 vuotta. Nykyinen työpaikkani on Akseli Kiinteistöpalvelut ja sen hallinnoima Varissuon Lämpö. Olen asunut Varissuolla, Lausteella, Vaalassa ja Kohmossa ja nyt asun Itäharjulla.

Harrastukseni ovat mökkeily, metsänhoito, kalastus ja muu hyötyliikunta kuten klapien teko. Kesämökkinä perheelläni on minun syntymäkotini, pientila Jämsässä. Perheyhteisööni kuuluu aviopuoliso, neljä lasta ja kolme lastenlasta.

Osaan perehtyä nopeasti uusiin asioihin ja tehdä myös päätöksiä ”vatuloimatta”. Parhaiten tunnen lähiöiden kehittämisen, asumisen arjen, rakennusten korjaamisen, energia-asiat ja yhdyskuntatyön. Tykkään hoitaa asioita pitkäjänteisesti, tempoilematta ja päättäväisesti kohti yhdessä sovittua tavoitetta.

Esteettömyyden poistamista ympäristöstä on erityisen tärkeää, jotta vanhukset ja liikuntarajoitteiset voivat asua mahdollisimman pitkään kotonaan. Yhteiskunnan tukea tarvitaan mm. hissien rakentamiseen 3-4 kerroksiin taloihin, invaluiskiin ja turvajärjestelmiin.

Esteettömyydestä on huolehdittava myös sähköistä asiointia kehitettäessä. Ihmisille, joiden näkökyky ja motoriikka ovat heikentyneet sekä tietotekninen osaaminen on puutteellista, on annettava mahdollisuus hoitaa itse omat asiansa perinteisillä tavoilla.