409

Pentti Sonck

65 vuotta, Pääskyvuori

Ammatti: Talousasiantuntija, eläkeläinen
Ammattiliitto: Ammattiliitto PRO

Oikeus ihmisarvoiseen elämää, kaikissa elämän vaiheissa.

Olen 65-vuotias omakotiasuja  Pääskyvuorelta. Perheeseen kuuluu vaimo ja kolme aikuista lasta sekä yksi lapsenlapsi. Olen siis yksikertainen Ukki. Koko työhistorian ajan ollen ollut ay-aktiivi. Ensimmäiset 20-vuotta Metalliliiton erilaisissa tehtävissä kuten ammattiosaston puheejohtajana ja pääluottamusmiehenä. Metalliliiton jälkeen olen toiminut toimihenkilöliitossa 1990-luvun alusta samoissa tehtävissä kuin Metalliliitossa. Ay-toiminnan lisäksi olen ollut aktiivisesti mukana Turun Pyrkivän toiminnassa. Harrastukseni alkoi jalkapallon parissa 60-luvun alkupuolella ja viimeiset vuosikymmenet seuran puheenjohtajana. Urheilu on lähellä sydäntäni aina.

Liikunta antaa meille laadukkaita vuosi ikääntyessämme. Lapsilla tulisi olla mahdollisuus harrastaa liikuntaa varallisuudesta riippumatta. Nuorena opitut liikunnalliset tavat säilyy läpi elämän.

Asuinympäristön tulee olla viihtyisä ja virikkeitä antava. Säilytetään puistot ja liikuntapaikat sekä kehitetää niitä. Näin talvella yksi kehittämispaikka olisi Impivaaran hiihtoalue. Sinne olisi ehdottomasti saatava sosiaalitilat eikä mehu/kahvipiste olisi huono asia.

Terveydenhuoltoon on kiinnitettävä huomiota. Meillä tulisi olla tasavertainen mahdollisuus saada parasta hoitoa kohtuuhintaisena (kunnallinen).

Lapsilla tulee olla mahdollisuus edulliseen päivähoitoon. Jokaisella tulee olla mahdollisuus opiskella omien halujen mukaan, ilman opintomaksuja.

Vanhustenhuollossa on paljon parannettavaa. Vähävaraisille on taattava hyvä hoito.

Jokaisen on tultava tuloillaan toimeen, kunnan palvelu on hinnoiteltava siten, että kaikkilla on varaa asumiseen ja ruokaan.

Hyvä työllisyys tilanne on pidettä yllä. Työvoiman saanti talousalueellemme vaati, että tarjolla on kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja/omistusasuntoja.

Pidetään jokaisesta huolta.