354

Pertti Korkalo

59 vuotta, Lauste

Ammatti: keittiömestari

puh. 041-4728388pertti.pepe@netti.fi

Terveydenhuolto ja sosiaalipalvelut tulee saada toimivammiksi. Turun viihtyisyyttä ja turvallisuutta on parannettava.

 

Pitkä versio minusta

 

Terveydenhuolto ja sosiaalipalvelut ovat lähellä sydäntäni, aivan kuten Turun, erityisesti lähiöiden viihtyisyys ja turvallisuus. Terveydenhuolto on melko hyvässä hantissa Turussa, mutta parannettavaa on aina, eri toten asioitten jouhevuudessa. Itse koin turhautumista hakeutuessani lonkan tekonivelleikkaukseen joitakin aikoja sitten. Vasta kolmas omalääkäriksi nimetty nuori asiallinen nainen totesi tilanteen vaativan kohtuu nopeaa leikkausta, pompottelu päättyi ja nyt olo ja työkyky on upea. En hyväksy kenenkään joutuvan samaan kierteeseen.

Sosiaalipalvelut ovat aina akuutteja tapauksia. Kukaan ei saa joutua odottamaan palveluun pääsyä, ei yhtään. Jos sosiaalityöntekijät ovat kahlittu pykäläviidakkoon, asiaan on tultava muutos. Jos taas heidän työnsä on liiaksi kuormittavaa, on sen helpottamista ajettava kaikin keinoin. On hirvittävää, kun ihminen on vaarassa tipahtaa yhteiskunnan vauhdista pois. Takaisin turallisen tuntuiseen elämään nousu on kivuliasta, raskasta ja yhteiskunnan varoja syövää. Se kestää kauan, eikä aina onnistu lainkaan. Ennaltaehkäisy ja pikainen ongelmiin tarttuminen on äärimmäisen tärkeää. Meillä ei ole varaa koetella ihmisten sietokykyä.

Turkulaisten on saatava tuntea asuinympäristönsä turvalliseksi ja viihtyisäksi. Aivan sama missä kukin asuu ja miksi. Itse olen Hirvensalon kasvatteja ja katselen kauhuissani nykyistä rakennustoimintaa saarella. Ei ole mitään jäljellä lapsuuden seikkailumetsistä. Pelkään todella niin kauniin saaren liikarakentamisen tuovan jopa slummiutumisen lieveilmiönä. Tilaa tässä kaupungissa on rakentaa luontoa ja ympäristöarvoja kunnioittaen. Itse olen asunut viimeiset 15 vuotta Lausteella. Lauste on tuona aikana käynyt läpi useita mullistuksia. Ennen niin upea luonto tuntuu häviävän erilaisten toimintojen alta. Palvelut tulevat ja menevät. En voi hyväksyä sitä, että lähiöiden asukkaat jätetään ilman lähipalveluja ja pakotetaan suuriin kauppakeskuksiin. Lauste ei ole tänä päivänä vaarallinen alue asua, mutta valitettavasti viikoittain saa lukea mediassa ikävistä välikohtauksista meillä päin. Parvekkeella istuessa satuttaa lähes tauoton hälytysajoneuvojen ujellus. Haluan olla nostamassa Laustetta, ja muitakin lähiöitä, kaikki omalla tavallaan kauniita, viihtyisiksi ja turvallisiksi paikoiksi asua.