419

Petri Virtanen

51 vuotta, keskusta

Ammatti: VTT, hankejohtaja

Olen 51-vuotias SDP:n ehdokas kevään 2017 vaaleissa Turussa. Olen koulutukseltani valtiotieteen tohtori ja olen työssä yliopistossa tutkimusjohtajana. Aiemmin olen toiminut muun muassa Turun kaupungin johtotehtävissä. Osallistun nykyisin yritysten toimintaan – olen muun muassa mukana erään valtionyhtiön ja erään valtakunnallisen sosiaali- ja terveyspalveluyrityksen hallitustyössä. Vapaaehtoistyötä olen tehnyt myös pitkään. Olen tällä hetkellä lastensuojeluyhdistys Icehearts Turku ry:n

Harrastan hyötyliikuntaa (uinti, melominen, koiran ulkoiluttaminen), kirjallisuutta ja olen kiinteästi mukana 12-vuotiaan poikani jalkapalloharrastuksessa.

Paikallispolitiikassa johtotähteni on toisin tekemisen periaate. Minusta paikallisessa politiikassa tulee painopisteet asettaa niin, että lapsiperheet – ja ylipäänsä lasten asema – nostetaan keskiöön. Sama koskee yrittäjyyttä. Yrittäjyys luo työpaikkoja. Toisin tekeminen koskee myös paikallista poliittista päätöksentekokulttuuria, jonka soisi muuttuvan kansalaisia osallistavammaksi ja avoimemmaksi. Poliittinen suhmurointi ja ”sulle ja mulle” –käytännöt ovat aikansa eläneitä ja siksi niistä on päästävä eroon.

Merkittävä asia on myös se, että kuntien rooli muuttuu täydellisesti sote-uudistuksen myötä. Haluan olla omalla panoksellani rakentamassa uutta turkulaista kaupunkia ja samalla myös uudistamassa paikallista päätöksentekoa Turussa.