343

Pia Jormakka

45 vuotta, Kurala

Ammatti: pääluottamusmies, sairaanhoitaja
Ammattiliitto: Tehy

Olen 45-vuotias leikkaus-anestesiasairaanhoitaja ja asun Kuralassa. Minulla on aikuinen poika, joka opiskelee tällä hetkellä toisella paikkakunnalla.

Toimin Tehyn pääluottamusmiehenä Turun kaupungilla. Olen yli 20 vuotta työskennellyt laajasti terveydenhuollon eri sektoreilla pääasiassa Turun kaupungilla.

Vapaa-aikani täyttyy lukemisesta, käsitöistä ja ulkoilusta. Matkustaminen on suuri intohimoni, suosikkimaitani ovat mm. Kreikka ja Irlanti. Olen myös aktiivisesti mukana Tehyn järjestötoiminnassa.

Minua huolestuttaa yhteiskunnan eriarvoistuminen, erityisesti nuorten syrjäytyminen ja työelämän ulkopuolelle jääminen. Mielestäni tulevaisuuteen tulisi panostaa esimerkiksi varmistamalla kaikille koulutuspaikka. Koulutuksesta leikkaaminen on lyhytnäköistä politiikkaa, siitä maksetaan kalliisti myöhemmin.

Vanhustenhoidon nykytila on huolestuttava. Henkilökuntaa on liian vähän laadukkaan hoidon järjestämiseen. Jokainen ikääntynyt on ansainnut arvokkaan vanhuuden.

Mielestäni hyvinvointivaltion perusteet on säilytettävä. Yhteiskunnan on huolehdittava heikommistaan, kaikkea ei voi altistaa markkinatalouden armoille. Toimintani arvoperusteita ovat oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo.