413

Sameli Valkama

33 vuotta, Laukkavuori

Ammatti: luokanopettaja
Ammattiliitto: OAJ

Olen 33-vuotias perheenisä Laukkavuoresta. Perheeseemme kuuluu minun ja vaimoni lisäksi kaksi lasta. Naapurustomme on mainio paikka asua ja yhteisöllisyys on alueemme vahvuus. Lapsia vilistää taloyhtiömme pihalla muutama tusina, joiden perään katsomme vuoron perään ja koko porukalla. Se on upeaa, yhteisöllisyys siis.

Töissä olen Turun kaupungilla luokanopettajana Ilpoisten koulussa. Lisäksi olen mukana oman alani ammattijärjestössä OAJ:ssa, jossa toimin kouluttajatehtävissä nuorten opettajien parissa oman työni ohella.

Nuorissa Kotkissa olemme aktiivisesti mukana koko perheen voimin. Se on ollut hieno tapa yhdistää hyödyllinen järjestötyö lasten- ja nuorten parissa, yhdessä perheen kanssa vietettyyn aikaan ja mukaviin retkiin muun muassa erilaisiin luontokohteisiin.

Olen siis vahva opetus- ja kasvatusalan ammattilainen. Tämä näkyy toki voimakkaasti ajattelussani ja siinä mitä pidän merkityksellisenä. Katseeni on tulevaisuudessa, jolloin tämän päivän tärkein asia on pitää huolta lasten- ja nuorten asioista, sekä koulutuksesta.

Olen seurannut politiikkaa pitkään, sisältäpäin puolueessa nyt viitisen vuotta. Olen jo oppinut ymmärtämään, että mitään ei politiikassa tehdä yksin, eikä juuri siten kuin minä haluan. En siis aio julistaa omia yksityiskohtaisia vaalitavoitteita, vaan haluan korostaa yhteistyön merkitystä.

Politiikka on maraton-laji, jossa muutokset ovat hitaita ja tapahtuvat, kun tehdään riittävän monta hyvää päätöstä toinen toisensa perään. Se vaatii kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Niitä minulla on. Olen valmis.