333

Sari Grönroos

48 vuotta, Hirvensalo

Kotisivu

Ammatti: kasvatustieteiden maisteri, perusopetuksen rehtori
Ammattiliitto: OAJ

Yhdessä tekemällä ja yhdessä välittämällä eteenpäin.

Olen 48 – vuotias Turussa kasvatus-ja opetustyötä tekevä kasvatustieteiden maisteri. Perheeseeni kuuluvat aviomies, kaksi aikuista lasta sekä vauhdikas kääpiömäyräkoiramme Nuppu. Työskentelen Pansion koulun rehtorina. Työ lasten ja nuorten parissa on ollut minulle ihan nuoresta asti selvä valinta.

Vapaa-aikanani pyrin liikkumaan säännöllisesti lenkkipoluilla ja käymään kuntosalilla. Turun kaupunginorkesterin konserteissa ja teatterissa käyminen ovat aina olleet tärkeä osa elämääni.   Perheenjäsenten harrastusten myötä, olen ollut toistakymmentä vuotta mukana turkulaisen urheiluseuran toiminnassa, lähinnä kuskina pelaajille ja leipomassa buffetiin ja tietenkin katsomossa kannustamassa poikia ja tyttöjä heidän otteluissaan.

Työni kautta olen perehtynyt lasten ja nuorten arkielämän iloihin ja haasteisiin. On erityisen tärkeää huolehtia siitä, että lasten ja nuorten perustarpeita ei unohdeta eikä heidän tarvitsemiansa tukitoimia vähennetä.

Kaikilla lapsilla tulee olla oikeus päivähoitoon sekä koulutyössä oikeus tarvittavaan tukeen.

Tulevaisuudessa on myös aktiivisesti kiinnitettävä huomioita nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen ja puututtava siihen liittyviin riskitekijöihin.

Myös tasokkaaseen ja alati kehittyvään julkiseen terveydenhuoltoon on panostettava nyt ja tulevaisuudessa perusteellisesti. Tehokkaan terveydenhuollon peruspilareita ei pidä siirtää yksityiselle sektorille. Se on meidän kaikkien turkulaisten yhteinen etu.

Iäkkäiden hyvinvoinnista huolehtiminen on asia, josta meidän jokaisen tulee ottaa enemmän vastuuta. Jokainen ansaitsee ihmisarvoisen vanhuuden turvan ja hoidon taloudellisesta tilanteesta riippumatta.

Tasa-arvo, välittäminen, suvaitsevaisuus ja oikeudenmukaisuus ovat aina olleet neljä tärkeintä ohjenuoraa elämässäni, niin työ- kuin perhe-elämässäkin. Nämä arvot haluan tuoda entistä selkeämmin esille myös turkulaisessa päätöksenteossa. Turkulaisille turvallinen ja toimiva arki syntyy yhdessä tekemällä. Tähän työhön olen valmis tarjoamaan oman osaamiseni ja panokseni.

Yhdessä tekemällä ja yhdessä välittämällä eteenpäin.

Sari Grönroos

SDP:n kuntavaaliehdokas Turussa vuonna 2017