341

Satu-Maarit Hildén

49 vuotta, Vaala

Ammatti: erikoissairaanhoitaja, neuropsykiatrinen valmentaja
Ammattiliitto: Tehy

Tehdään yhdessä parempi Turku!

Olen 49-vuotias terveydenhuoltoalan ammattilainen. Toimin sairaanhoitajana Turussa lasten ja nuorten psykiatrialla. Olen kahden tyttären yh-äiti. Asumme Vaalassa. Harrastan arjen pyörittämistä ja seuraan aktiivisesti ympäristössä ja maailmalla tapahtuvia asioita ja ilmiöitä. Jos aikaa jää, nautin hyvistä elokuvista. Minulle on tärkeää toisten hyvinvointi ja haluan olla osaltani tekemässä kaupungistamme paremman paikan kasvaa ja elää.

Olemme suurten muutosten edessä, mm. sote-uuudistus on todellisuutta parin vuoden sisällä. Uudistukset ovat tervetulleita mutta on tärkeää, että päätöselimissä on ammattitaitoisia ihmisiä jotka pitävät huolen siitä, että ketään ei unohdeta uudistusten myötä ja että palvelut ovat edelleen tasavertaisesti kaikkien saatavilla. Myös uusia palveluja pitää pystyä kehittämään hyvinvointimme tueksi. Hoiva- ja hoitopuolen nykyisistä palveluista täytyy pitää kiinni, sillä senioriväestön osuus kasvaa edelleen ja paine vähentää palveluja on suuri.

Yksilön omaehtoista liikkumista ja itsehoitoa pitää tukea mm varmistamalla hyvät liikunta- ja harrastusmahdollisuudet, myös vähävaraisille. Koulujen ryhmäkokoa ei saa kasvattaa eikä lähikouluja lopettaa. Ympäristöstä ja tieverkostosta täytyy pitää huoli. Riittävä määrä uusia ja edullisia vuokra-asuntoja täytyy tarjota kuntalaisille.

Turun Satamaa ja sen toimintoja tulee kehittää jotta voidaan varmistaa viennin ja tuonnin kehittymisen.

Eläintensuojelua Turussa täytyy tukea ja taata siihen riittävät resurssit.

Olen kahden edellisen vaalikauden kuntavaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja sosiaali- ja terveyslautakunnan varapuheenjohtaja Raisiosta. Olen toiminut myös mm. käräjäoikeuden lautamiehena ja kirkkovaltuutettuna. Nyt ensimmäistä kertaa ehdolla kuntavaaleissa Turussa ja tavoitteenani on päästä vaikuttamaan yhteisiin asioihimme ja poistamaan epäkohtia ja puutteita myös täällä. Teen työtä kaikkien hyväksi! Tehdään yhdessä parempi Turku!