389

Taru Pätäri

46 vuotta, Pansio-Perno

Kotisivu

Ammatti: peruskoulun rehtori
Ammattiliitto: OAJ

TAHTO TEHDÄ TOISIN

Synnyin pohjoisessa Alatorniolla ainokaiseksi hyvinkin tavalliseen työtä tekevään perheeseen. Nuoruusajan elin onnellisesti äitini kanssa uusioperheessä isäpuolen ja kahden pikkusiskon kanssa. Elämä oli mukavan tasaista. Jo tuolloin yläkouluikäisestä alkaen yhteiskunnalliset asiat ovat olleet minulle tärkeitä. Olen aina ottanut kantaa voimakkaasti ja puolustanut oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa.

Lukion jälkeen lähdin opiskelemaan ensin vuodeksi viestintää, mutta päädyin lopulta toiseen ammattiin ja opiskelujen kautta Turkuun vuonna 2004.  Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja. Olen opiskellut lisäksi opetushallintoa nykyisen peruskoulun rehtorin työn vaatimusten mukaisesti.

Työhistoriaani kuuluu opetusalan lisäksi kioskityöt, siistijän tehtävät ja puhelinvaihteen hoitaminen.

Minulla on jo kilometrejä takana elettyä elämää. Tunnen arjen ja sen haasteet. Sen lisäksi, että olen tiukasti tavallisessa elämässä kiinni, niin oman työni kautta olen oppinut niin hallinnon, lain kuin talouden osaamisen.

Nykyisin elän hyvin onnellista uusioperheen avovaimon arkea Turun Pansiossa. Onnen keskelle mahtuu myös sitä tavallista arkea ja kriisejä ja olemmekin perheenä eläneet haasteellista aikaa teini-iän myllerryksissä ja hakeneet sekä saaneet pitkän taistelun tuloksena apua sosiaalitoimen lastensuojelun kautta. Tuo aika näytti niin hyvät kuin huonot puolet sosiaalitoimen käytännön prosesseissa. Oman kokemuksen kautta tiedän mikä toimii ja mikä tarvitsee ehdottomasti muutosta.

Urho –koira rytmittää mukavasti arkea päivän muutamilla ulkoilulenkeillä. Liikunta kuuluu muutenkin tiiviisti viikko-ohjelmaani, niin juoksulenkkeineen kuin saliharjoitteluineen. Olemme myös ahkeria teatterissa kävijöitä aina kun aikataulu sen sallii.

Hyvä piirteeni on se, että olen tehokas ja saan asioita aikaiseksi. En epäröi tarttua vaikeisiinkaan asioihin. Huonoin piirteeni on ehdottomasti impulsiivisuus, koska toisinaan olisi hyvä miettiä ennen kuin sanoo. Tämä toisaalta tuo mukanaan aitouden ja suoruuden.

Toivon, että arvostat elämänkokemustani ja se säröisyyden ymmärtämistä. Toivon, että luotat hallinnon osaamiseeni ja siihen, että ehdoton uskoni oikeudenmukaisuuteen tuo läpinäkyvyyttä päätöksentekoon.

Toivon, että uskot äänesi näille asioille.

 

TAHTO TEHDÄ TOISIN

Jos ”huussin saavi” on täynnä, niin se on tyhjennettävä. Maailmaan mahtuu paljon puhetta, mutta tarvitaan myös tekoja. Uskon vahvasti demokratiaan ja siihen että yksikin ihminen voi saada asioihin muutosta. 

ARJEN POLITIIKKAA                                       

Peruskoulutus on oikeus. Oppilaalla tulee olla mahdollisuus tukeen lähikoulussa. Koulujen on saatava riittävästi rahaa opetukseen ja asianmukaisiin välineisiin ja materiaaleihin.

Laadukas terveydenhoito kuuluu kaikille. Jonot pois uusien työaikajärjestelyjen kautta.

Byrokratia ei saa olla toimeentulon este. Neuvontapalvelut on saatava ajan tasalle ja yhteen paikkaan.

VÄLITTÄMISELLÄ ON VÄLIÄ    

Sosiaalityössä on mentävä korjaavasta ehkäisevään. Apua tulee saada vuorokauden sisään. Turkuun tuotava Raision lastensuojelun -malli, mistä tulee niin inhimillinen kuin taloudellinen säästö.

Kaikilla on oikeus hyvään vanhuuteen ja hoitoon. Kotipalveluun on panostettava.

Erilaiset perhekunnat ja yksineläjät on saatava tasavertaisiksi kaupungin eri palveluissa.