330

Tomi Flemming

41 vuotta, keskusta

Ammatti: tietokoneasentaja

Pehmeitä arvoja kovalla kädellä

Olen 41-vuotias syntyperäinen turkulainen ja olen seurannut maailmanmenoa lapsellisen uteliaana syntymästäni asti. Asioiden ymmärtäminen on minulle ollut aina helppoa. Syiden ymmärtäminen taas on vaatinut hieman vakavampaa pohdintaa. Toisinaan tuntuu että päätöksenteko toimii aivan tunnepohjalta ja että ihmiskunta käyttäytyy typerästi vain siksi että muutoksissa ei osata elää vaikka muutos ja sopeutuminen on koko ihmislajin selviytymisen moottori.

Oman maailmankuvani olen muodostanut umpitieteellisestä näkökulmasta. Olen agnostikko ja sieltä ateistisemmasta päästä. Olen toisaalta myös humanisti enkä tuomitse uskontoja sinänsä. Uskonnolla on paikkansa ihmisen elämässä ja suurimmaksi osaksi pystyn allekirjoittamaan uskonkuntien toiminnan. Kirkko on näinä kovan talouspolitiikan aikoina monessakin mielessä inhimillisyyden viimeinen linnake.

Kulttuurialalla olen toiminut jo poikasesta asti kun pääsin isoäitini kuoroesityksiin konserttisaliin. Sittemmin viimeisen parin vuosikymmenen aikana olen toiminut ääni-, valo-, ja pyrotekniikan parissa, kiertänyt ympäri Eurooppaa Suomen eturivin artistien kanssa ja perustanut siinä ohessa yhden valaistustekniikkaa vuokraavan yrityksenkin. Nykyisen pestini kulttuurilautakunnan varajäsenenä haluaisin ehdottomasti vakinaistaa ja tuoda kulttuurialan osaamiseni paremmin Turun kaupungin käyttöön. Kirjastot, museot, ja monenkirjava kulttuurielämä ovat parasta sisältöä elämään mitä kaupunki voi asukkailleen tuottaa. Kulttuuri kuuluu kaikille!

Politiikassa pyrin toimimaan äänenä niille joiden ääntä ei kuulu. Yksinasuvien parempi huomioiminen on lähinnä sydäntäni ja heidän asiaansa olen ajanut jo vuosikaudet toimimalla mm. Yksinasuvat ry:n hallituksessa ja puheenjohtajana. Olen itse vahva joten koen velvollisuudekseni puhua heikompieni puolesta. Ajattelen myös itsekkäästi niin että kun en enää itse jaksa, joku minun inspiroimani jatkaa työtäni. Työtähän riittää ja se ei tekemällä lopu. Nyt koitan hoitaa oman vuoroni. Tulevaisuutta rakennetaan joskus vanhaa purkamalla, useimmiten uutta ideoimalla. Monesti uusi keino on parempi kuin pussillinen vanhoja, mutta rohkeutta vaatii ajatella asioita uudella tavalla. Rohkeutta minulla riittää.