361

Veijo Lehtonen

67 vuotta, Nättinummi

Ammatti: myyntipäällikkö

Pienen ihmisen puolella

Olen Veijo Lehtonen, 68-vuotias eläkkeensaaja Nättinummesta. Olen leski ja toimin aikuisen kehitysvammaisen tyttäreni edunvalvojana.

Valtuustossa pyrin vaikuttamaan kaupunkilaisten arjen turvallisuuteen, toimeentuloon ja hyvinvointiin. Erityisesti jo valmiiksi haavoittuvassa asemassa olevien kaupunkilaisten pitää saada sote-palvelut yhdenvertaisesti taloudellisesta asemasta riippumatta. Asiakasmaksut on jätettävä perimättä niiltä, joilla ne vaarantavat toimeentulon.

Sote ei saa tuhota kunnallisia terveys- ja sosiaalipalveluja. Lasten, vanhusten, pitkäaikaissairaiden ja vammaisten sote-palvelut pitää tuottaa tarpeiden mukaisesti ja ihmisten pompottelun luukulta toiselle on loputtava.

Haluan myös, että tuloeroja ei kasvateta. Eriarvoistumisen kasvu on pysäytettävä. Itsemääräämisen ja osallisuuden pitää toteutua.

Olen monessa mukana valtakunnan tasolla: Kehitysvammaisten tukiliiton ja Kehitysvammaisten palvelusäätiön hallituksissa. Toimin myös kehitysvamma-alan Asumisen neuvottelukunnan työ- ja päivätoiminnan valiokunnassa.

Paikallisesti olen mukana Turun vammaisjärjestöjen, Varsinais-Suomen kehitysvammaiset tukipiirin ja Omaishoitajat ja Läheiset yhdistysten hallituksissa. Olin pitkään Turun seudun kehitysvammaisten tuki ry:n puheenjohtaja, nyt olen hallituksessa.

Harrastin nuoruudessani aktiivisesti urheilua, erityisesti hiihtoa ja minut valittiin 16-vuotiaana kotikuntani vuoden urheilijaksi. Auranmaan positiivisimmaksi kansalaiseksi minut valittiin 2009. Työelämässä toimin aikoinaan vakuutusyhtiö Pohjolan myyntipäällikkönä.

“Pienen ihmisen puolella!” – Veijo Lehtonen