405

Vilja Siitonen

32 vuotta, Itäharju/Nummi

Kotisivu

Ammatti: FT, biokemisti
Ammattiliitto: LOIMU

Koulutuksella kukoistukseen

Olen Itäharjun ja Nummen tuntumilla asuva 32-vuotias tutkija. Väittelin vastikään Turun yliopistosta biokemian alalta ja tällä hetkellä olen vanhempainvapaalla hoitaen minun ja mieheni yhteistä pientä tytärtä. Olen toiminut kuluneella kaudella kaupunginhallituksen varajäsenenä ja konsernijaoston jäsenenä sekä aiemmin nuorisolautakunnassa.

Minulle on tärkeää, että kuntalaisille taataan hyvät yhtäläiset mahdollisuudet taustasta riippumatta. Haluan, että kaupungin eri osissa tarjottavat palvelut ovat yhtä laadukkaita niin, että esimerkiksi koulut eivät jakaudu ns. hyviksi ja huonoiksi kouluiksi. Laadukas koulutus varhaiskasvatuksesta alkaen on tärkeää, jotta Turku kukoistaa tulevaisuudessa.

Mielestäni erilaisia palvelumaksuja ei tule ensisijaisesti nostaa vaan mieluummin maksetaan yhdessä, niin ettei vaikeudet kasaannu tietyille ihmisille.

Liikun mielelläni pyörällä ja nykyään kävellen lastenvaunujen kanssa. On tärkeää, että kaupungissa on hyvät kevyen liikenteen väylät.

Olen seurannut julkisen omaisuuden yhtiöittämiskehitystä ja suhtaudun siihen kriittisesti, sillä olen huolissani miten pystymme takaamaan yhteisen omaisuutemme demokraattisen valvonnan, niin että tavallinen veronmaksaja saisi tietoja mitä hänen veroeuroillaan tehdään.

Olen tulevaisuuteen katsova ehdokas, joka haluaa Turusta hyvän paikan elää ja toteuttaa itseään.