397

Ville Roslakka

41 vuotta, Moisio

Ammatti: erikoissuunnittelija, YTM
Ammattiliitto: YKA

Olen Ville Roslakka, 40v. kolmen lapsen isä Turun Moisiosta. Työskentelen erikoissuunnittelijana Varsinais-Suomen liitossa aluekehitystehtävissä. Toimin myös työpaikkani työsuojeluvaltuutettuna. Olen ammattiliittoni (YKA) liittovaltuuston varajäsen. Harrastuksiini kuuluvat punttisali, lukeminen ja yhdistystoiminta.

Lähden ehdokkaaksi kuntavaaleihin, koska haluan vaikuttaa Turun kaupungin asioihin. Lapsiperheen isänä minulle on luonnollisesti korostetun tärkeää lasten hyvinvointi Turussa. Esim. lasten harrastustoiminnan pitää olla monipuolista ja kaikkien kukkarolle mahdollista.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen merkitystä on vaikea ylikorostaa tällä hetkellä. Valtava uudistus muuttaa kokonaan nykyisen sosiaali- ja terveydenhuollon. Haluan, että nämä palvelut toimivat laadukkaasti parhaalla mahdollisella tavalla Turussa tämän uudistuksen jälkeen. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi riittää kyllä työsarkaa melkoisesti. Olen toiminut kuluvalla valtuustokaudella sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsenenä ja sen yksilöjaoston jäsenenä. Kaikkein heikoimmat eivät saa jäädä heittopussin asemaan tämän uudistuksen aikana, eikä sen jälkeen.

Turussa täytyy olla turvallista kulkea myös koululaisten. Turvallisiin kevyenliikenteen väyliin on kiinnitettävä huomiota siinä missä muihinkin liikenteen sujuvuutta helpottaviin tieratkaisuihin.